Onze producten

Wat is het voor product (Erik) en hoe wordt het gemaakt (Sander)

Melk

De koe wordt door de mens al eeuwen als productie- en huisdier gehouden om haar melkgift. De reden hiervan is dat de  koe in staat is om een voor de mens waardeloos product als gras, om te zetten in een waardevol voedingsmiddel, genaamd MELK.

vla

Vla is een soort custard, een licht gebonden en aangezoet zuivelproduct wat hoge pasteurisatie ondergaat waarbij tijdens het verhitten een mengsel van droogstoffen wordt toegevoegd, waaronder suiker, vanille en bindmiddel (johannesbroodpitmeel).

Kefir kwark

Kefir kwark wordt zoals volle kwark gemaakt maar dan met een kefir cultuur in plaats van karn cultuur.

panna cotta

Panna cotta is letterlijk vertaald vanuit het Italiaans “gekookte room”. Na het koken van de room samen met de zoetstof en de smaakgever wordt normaalgesproken melk en bindmiddel toegevoegd, bij Zuco is dat karnemelk en bindmiddel, zo krijgt dit dessert een friszuur accent en verhogen we de omloopsnelheid van karnemelk.

Karnemelk

Karnemelk is een aangezuurd zuivelproduct en wordt na lage pasteurisatie (30 minuten op 65 graden) geënt met een karn cultuur. Daarna laten we de melk broeien. Na 35 uren start het karnen, in deze fase scheiden de vetbolletjes zich van de melk en beginnen te drijven aan het oppervlak.

Drinkyoghurt

Drinkyoghurt is niets meer dan een verfrissend mengsel van karnemelk, yoghurt en fruitsiroop.

Kefir drank

Kefir is een pro biotisch zuivelproduct en wordt na hoge pasteurisatie op 24 graden geënt met een kefir cultuur, de broeiperiode is 16 uren, hierna heeft de kefir een aangedikte maar nog steeds drinkbare structuur met smeltende klontjes en lichte tinteling van koolzuur.

Yoghurt

Yoghurt is een gefermenteerd zuivelproduct, na hoge pasteurisatie (zie melk) enten we de melk met een yoghurtcultuur en laten we dit mengsel voor een periode van 16 uren broeien op een stabiele temperatuur van 36 graden.

KWark

Volle kwark wordt na de hoge pasteurisatie op 24 graden geënt met een karncultuur. De broeiperiode duurt in totaal 16 uren, na 3 uren wordt er een kleine hoeveelheid stremsel toegevoegd zodat de melk zich van de wei zal scheiden. Technisch gezien is kwark dus kaas.

roomboter

Na 35 uren broeien van de karnemelk wordt de melk met veel beweging van het roerwerk terug gekoeld naar 17 graden, in deze fase scheiden de vetbolletjes zich van de melk en beginnen te drijven aan het oppervlak. Na een uur karnen kunnen de vetbolletjes uit de melk worden gefilterd en schoongespoeld met water. De vetbolletjes worden nog eens goed geslagen tot smeerbare boter.

Contact

ZUIVELCOÖOPERATIE ZUCO U.A.

De Dijk 2

9101 MN  DOKKUM

T: 085-0220182

E: INFO@ZUivelcooperatiezuco.NL

  • Black Pinterest Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • LinkedIn Social Icon

..

openingstijden:

Ma: gesloten

Di t/m don:  09:00-18:00

Vr: 09:00-21:00

Zat: 09:00-18:00

ZON: 12:00-18:00

Volg ons!