top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

De klanten van ZUCO

De één pakt bij binnenkomst vastberaden een lege fles uit de tas en bedient zichzelf bij de taptanks. De ander duikt het hoekje in om te kijken welke nieuwe Panna cotta smaak er vandaag is. En weer een andere stapt voor het eerst binnen, kijkt verwonderd om zich heen en zegt “ik wie even nijsgjirrich!”. Dit zijn de klanten van ZUCO!


We zijn ruim een maand geopend en de reacties zijn boven verwachting. Onze klanten beleven ZUCO zoals we het hadden bedoeld. Het prachtige pand, verbouwd met behoud van oude details en ingericht als kleine zuivelmakerij heeft ons veel positieve reacties opgeleverd. “Een aanwinst voor Dokkum” horen we regelmatig.

De glazen wand tussen de winkel en de productieruimte blijkt een schot in de roos. Het leverde tot nu toe veel nieuwsgierige blikken op; klanten pakken even hun momentje kijken op hun gemak de productieruimte in. “Maken jullie echt alles híer?” En wanneer juist op dát moment de yoghurt klaar is, dan ervaar je de kleinschaligheid ook echt. Niet meer dan 100 liter yoghurt vindt z’n weg naar de winkel via een emmer of een slang, zodat er weer volop getapt kan worden.


‘Priuw Mar’ is niet tegen dovemans oren gezegd. De afgelopen weken waren veel klanten nieuwsgierig naar de smaak van onze producten. Er zijn heel wat bekertjes geproefd: de yoghurt, de sûpe, het ijs en natuurlijk de vanille vla. “Dit smaakt als vroeger!” krijgen we dagelijks te horen. Niet alleen de smaak herinnert aan vroeger, ook het concept met glazen flessen brengt bij velen mooie herinneringen boven. En voor de jongere generaties die ZUCO weten te vinden zijn we juist een hip, nieuw zuivelconcept. Kleinschalig, lokaal, authentiek en met oog voor de omgeving.


De samenstelling van de boerderijmelk en de ambachtelijke manier van verwerken heeft ook andere voordelen: “Ik hoef de karnemelk niet eens te schudden”, vertelde een klant laatst. En iemand liet ons weten dat haar zoon met de ZUCO producten veel minder last heeft van eczeem. “Us Durk knapt hijr sa fan op!”. Zo fijn om te merken dat we voor velen het verschil kunnen maken met onze zuivelproducten!


Na enkele opstartproblemen met onder andere de ruwe zuivelproducten als de vla en yoghurt hebben we nu de continuïteit goed in de hand. Mochten klanten wel opmerkingen hebben dan horen we dat altijd heel graag!


577 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page