top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

De motivatie achter het kopen van een obligatie

Bijgewerkt op: 28 jan. 2020

Een enthousiaste Duitser koopt een obligatie want zijn vriend heeft er ook één, een vaste klant uit Dokkum komt wekelijks vla halen en wil bij Zuco betrokken worden en koopt twee obligaties, een gepensioneerd echtpaar heeft de boerderij verkocht en vindt deze nieuwe vorm van ‘boeren’ erg interessant en koopt een obligatie, een familie uit Voorburg koopt 4 obligaties, kent de mensen achter ZUCO alleen via tv en is nog nooit in Dokkum geweest.


Wij brachten een bezoekje aan deze familie, de familie Klijberg.


‘Onze motivatie? De passie, de power en de ambachtelijkheid achter zo’n kleine onderneming’!


We zitten aan de keukentafel in het vakantiehuis van de familie, aan het water in Offringawier. ‘Als we het nog een keer over konden doen, zouden we meteen in Friesland gaan wonen.


Wij keken het programma 'Onze Boerderij' van KRO NCRV en na de uitzending zijn we meteen op internet gaan zoeken. Het verhaal straalt zoveel power uit, deze jonge ondernemers laten zich niet kisten! We hebben de site bekeken en de passie in dit concept is alles wat ons deed enthousiasmeren. Thuis hebben we het erover gehad en onze zonen zeiden meteen: ’pap dit gaan we doen en dan alle vier een obligatie’'.


Zo hebben we een leuk gesproken met meneer en mevrouw Klijberg over het prachtige Friesland, de bezigheden van de familie, de liefde voor whisky en de doelen van ZUCO: onder andere het openen van een nieuwe vestiging in Leeuwarden. Dit laatste was de familie erg blij mee omdat ze vaak in Leeuwarden zijn en dan voortaan hier de rente op de obligaties in de vorm van zuivelbonnen kunnen inwisselen.


Voor wie nauw betrokken wil zijn bij de ontwikkeling en vorming van Zuivelcoöperatie ZUCO U.A., bestaat de gelegenheid om te participeren door middel van het verkrijgen van een obligatie.


Momenteel zijn er nog een aantal obligaties beschikbaar ter financiering van vergroting van de verwerkingscapaciteit in Dokkum en ter uitbreiding van het exclusieve zuivel- en roomijs assortiment middels nieuw te ontwikkelen vestigingen in Leeuwarden.


Obligaties ter waarde van €1.000,- worden notarieel op naam gezet en in de vorm van een authentiek en verhandelbaar obligatiecertificaat tastbaar en zichtbaar gemaakt.


Meer informatie over het kopen van een obligatie? Neem contact op met Hessel Jan of lees hier meer info.
505 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page