top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Een drukte van belang in Dokkum!

Je vakantie kun je dit jaar prima vieren in Friesland, een vaarvakantie of dagjes uit. Op het water kun je namelijk prima de drukte vermijden en op het friese platteland is 1,5m ook zeker te doen. Veel terrassen in Friesland hebben meer ruimte gekregen en even in het zonnetje buiten op je beurt wachten is ook niet vervelend.


'In Friesland is het bijna nooit te druk, er is ontzettend veel ruimte en daarmee is bijna alles coronaproof. We hebben géén drukte-app of drukte meter, dat is niet nodig. Natuurlijk staat in Friesland veiligheid voor jezelf en anderen voorop, daarom wijzen ook wij je graag op de basisregels en de richtlijnen voor een bezoek'. (Visit Friesland


Toeristen weten Dokkum goed te vinden. Mensen uit alle landen worden welkom geheten alleen al door de verschillende landen-vlaggen die wapperen, de 'welkom in Dokkum' bordjes bij binnenkomst en de uitgebreide terrassen op boten in het water.


En óf er veel mensen dit jaar de vakantie in Friesland doorbrengen is zeker! Wij hebben bij Zuco nog nooit zo'n drukte gehad! 'Lekkere ijsjes, wat worden we goed geholpen, wat een leuk concept': allemaal enthousiaste reacties. Mensen met de boot die 's ochtends een cappuccino komen drinken, twee jongetjes die elke avond op de fiets een ijsje halen, facebook-volgers uit Amsterdam of gewoon Jan met de Pet uit Dokkum: 'twee vla'.


De zomer-ijskaart valt goed in de smaak, we hebben bijvoorbeeld vanille- en yoghurtijs met bramen voor de stille genieters, choco- of boterkoek ijs voor de swietbekjes en een aantal lekkere frisse sorbet varianten voor de sportievelingen die komen aanwaaien na een rondje bolwerken. Wat wils voor iedereen.


Een lekkere espresso, opskodde molke of een zomerse ijskoffie met verse melk. Wist je we net een nieuwe ijskoffie hebben? Een 'iced caramel macchiato', heerlijk op een warme dag!


Natuurlijk hebben wij corona schermen hangen, een éénrichtings-looproute, dragen wij als altijd handschoentjes en hebben wij onze zitplaatsen uitgebreid met kruiwagen bankjes.


Wij genieten lekker van de zomer. Tot snel in Dokkum!Voor verdere algemene informatie en vragen verwijzen we je naar het RIVM.
314 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page