top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Heerlijkvandeboer.nl en de zuivel van Zuco

Heerlijkvandeboer.nl verkoopt sinds kort de zuivel van Zuivelcoöperatie Zuco U.A. Er is voor Zuco gekozen, na een uitgebreide smaaktest met diverse zuivelproducenten.


Op deze manier verkoop je producten waar je zelf zeker van weet dat ze lekker zijn en kun je je klanten hierover inhoudelijk vertellen. Wij vroegen Kitty en Rens Kooijman over deze smaaktest!


Hoe ging deze test in zijn gang?

‘Middels de smaaktest hebben wij diverse zuivelmerken met elkaar vergeleken. Yoghurt, vla en kwark werden daarbij vooral getest. Onze panelleden (voornamelijk familie) heeft blind en met pen en papier beschreven wat ze van de smaak vonden en deze beoordeeld met een cijfer.

Na de blinde smaaktest hebben wij de prijs van de zuivelsoort kenbaar gemaakt en gevraagd of deze prijs hun keuze nog zou beïnvloeden. Desgewenst konden ze hun keuze nog aanpassen. Na deze test volgde de keuring van de fles. Voor welke verpakking zouden ze het snelste kiezen? En tot slot volgde het compleet beschikbare assortiment en de huidige verkooplocaties van de zuivelproducten. Een product wat veelvuldig verkocht wordt in de omgeving, doet de consument immers minder snel omrijden. Alles bij elkaar kwam Zuco het beste uit onze test. De smaak was fantastisch en veelal de beste.


Als we deze uitslag combineerden met de prijs, kwam Zuco niet als beste uit de bus. Maar ook verpakking, verhaal, totale assortiment en de mogelijkheid om de enige aanbieder van het merk in deze regio te zijn, deed Zuco er met kop en schouders bovenuit steken.’


Heerlijkvandeboer.nl heeft dus bewust gekozen voor de verkoop van Zuco zuivel. 'Naast het mooie verhaal achter deze zuivelproducten, waarbij Zuco net als wij gebruik maakt van een Friesch Hollands dubbeldoelras, is ook de smaak een erorm belangrijke factor. Je verhaal kan nog zo goed zijn, maar het moet ook gewoon lekker zijn, aldus onze (schoon)vader Klaas.'


Jullie hebben een nieuwe winkel, vertel!

De verkoop van Zuco zuivel in onze winkel is al per 6 maart gestart. In de eerste weken starten we voorzichtig op, mede om onszelf wat inwerktijd te gunnen voor de kaas, kassa en het ijs, zonder dat dit verloren gaat op de kwaliteit die we onze klant willen bieden.


De officiële opening van onze winkel staat daarom gepland voor het weekend van 2 en 3 april. Meer informatie over de opening volgt nog via onze facebookpagina HeerlijkeKoe.nl en onze website HeerlijkvandeBoer.nl (binnenkort online, nu is deze nog doorgelinkt naar onze oude site HeerlijkeKoe.nl)


En het bedrijf?

Als een echt familiebedrijf werken wij dagelijks in onze eigen melkveehouderij aan het blije, vrije en gelukkige leven van de koe. In de achtertuin van Hoorn, het pittoreske Schellinkhout, worden onze dames geboren en grootgebracht. Onze koeien grazen zolang het weer het toelaat zo lang mogelijk in de weide.


Boerenzoon Rens is daarbij de 5e generatie melkveehouder. Waar onze voorvaderen zijn gestart met het houden van een dubbeldoel koeienras, heeft Rens deze lijn verder doorgezet. Onze dames op stal kennen een carrière als melkkoe. Maar als de koe om wat voor reden dan ook geen melk meer kan produceren, dan heeft ze tijdens haar pensioen ook goede aanleg voor vleesproductie. Een prachtig stukje kwaliteitsrundvlees wat sinds 2015 via HeerlijkKoe.nl wordt aangeboden. Inmiddels voert Rens dit bedrijf samen met zijn vrouw Kitty, die zich na haar spoedcursus boerin mag noemen. En ook het aanbod van producten is nadien verder uitgebreid, met naast het vlees ook zuivel- en lederproducten. Alles uit liefde voor de koe. En uit passie voor het boerenleven.


De boerderijwinkel

Door het grote succes werd de afhaallocatie in de stolp echter te klein. We hebben daarom besloten een boerderijwinkel in onze bestaande hooiberg te realiseren. HeerlijkvandeBoer.nl werd geboren. Hier bieden we de producten van HeerlijkeKoe.nl aan bestaande uit ons eigen dubbeldoel rundvlees, melk, ijs en lederen producten. Ook Beemsterkaas, die o.a. gemaakt wordt van onze melk, snijden we vers van het mes. Verder bieden we nog wat producten aan aansluitend op een borrelplankje of BBQ. En uiteraard de heerlijke zuivel van Zuco. Toekomstig wordt het assortiment verder uitgebreid met producten van HeerlijkeKip.nl en HeerlijkVarken.nl.

Maar Rens en Kitty voeren deze ondernemingsactiviteiten niet alleen. Vader Klaas is de oudste van het erf. Een boer met enorm veel kennis en kunde, die alle dames op stal bij nummer en karakter kent. Hij bezorgt ook vaak op zaterdag de bestellingen. En moeder Vera is boerin. Dagelijks ontfermt zij zich over de koeien en zij mag zich de oppermoeder van de kalfjes noemen. Met vele extra knuffels tot gevolg. Vera geeft je ook een warm ontvangst als je onze boerderijwinkel komt bezoeken.


Wat betreft de productie kennen wij onze keten van A tot Z. We weten dat onze dieren een liefdevol leven hebben gehad. We werken samen met een lokale slager en een chef-kok, ieder vanuit zijn eigen vakgebied. De slager zorgt ervoor dat het vlees goed rijpt, voor een optimale smaak. En de chef-kok bereid onze kant en klare producten. Uiteraard met zo min mogelijk toevoegingen, zodat het een (h)eerlijk product blijft!

Onze klanten hebben de keuze tussen afhalen van het product in onze boerderijwinkel tijdens onze openingstijden op vrijdag en zaterdag van 10:00 – 17:00 uur. Ze mogen dan gelijk een kijkje nemen bij onze dieren. Of ze kunnen kiezen voor bezorging voor € 6,50 extra op een zaterdag naar keuze. Wij bezorgen in geheel Noord-Holland.


Adres De Heerlijke Koe

Dorpsweg 52

1697 KC Schellinkhout


Heb jij ook een winkel en/of zou je ook graag ZUCO zuivel willen verkopen? Neem vrijblijvend contact met ons op.
617 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page