top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Honing van Peer van 't hof van Ee bij ZUCO

Sinds kort verkopen wij honing van ‘Hof van Ee’ bij Zuco.


Peer: ‘’Honing is een puur en goed product en daardoor past honing bij het Zuco assortiment, een voedingslijn voor mensen die traceerbare voeding en biodiversiteit kunnen waarderen. Aandacht geven, in eigen omgeving laten zien wat de bijen doen, iedereen heeft zijn eigen invloed op de biodiversiteit!’’


Honing wordt geproduceerd met behulp van nectar. De nectar wordt door de (werk)bij uit bloemen en planten gehaald en in de honingmaag opgeslagen. Een deel van de honing is voor eigen consumptie. De rest wordt uitgebraakt en door jonge werkbijen van enzymen voorzien.

De enzymen scheiden de van nature aanwezige sacharose in vruchtsuiker en druivensuiker uit. Dit maakt dat de honing voor ons makkelijk verteerbaar is. Door de bewerkingswijze van de bijen verandert de nectar na een paar dagen in honing. In de bijenkast wordt de honing door de bijen in de cellen van de honingraat gestopt. De bijen verzegelen de raat vervolgens met een waslaagje, dat voor een natuurlijke manier van bewaren zorgt.


Peer verwijdert voorzichtig de bijen van de raat. Met een speciale vork verwijdert hij het waslaagje. De volle honingraten gaan in een centrifuge, waardoor de honing uit de raat wordt geslingerd.


Vervolgens blijft de honing drie tot vijf dagen in een afgesloten container, zodat wasresten, stuifmeeldeeltjes en andere stoffen boven komen drijven. De honing wordt gezeefd en de potten worden gevuld.


Voordelen van Honing:


1. Honing bevat enkele voedingsstoffen

2. Hoogwaardige honing is rijk aan antioxidanten

3. Honing is “minder slecht” dan suiker voor diabetici

4. De antioxidanten erin kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk

5. Honing helpt ook om cholesterol te verbeteren

6. Honing en lagere triglyceriden

7. De antioxidanten erin zijn gekoppeld aan andere gunstige effecten op de gezondheid van het hart

8. Honing bevordert brandwond genezing

9. Honing kan helpen hoesten bij kinderen te onderdrukken

10. Het is heerlijk!196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page