top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

KB op ZUCO KO-lleezje

Ze lopen af en aan. Altijd de lege flessen mee, los, in een krat of zelfs op een steekwagen. Op een mooie maandagmiddag in juni namen we ze mee de boer op, het doel hiervan? Productbeleving en storytelling aan tafel.


Vanuit het ambachtelijke zuivelfabriekje van Zuco in hartje centrum Dokkum wordt de consument direct bediend om hiermee het productieproces te tonen maar ook om een bijdrage te leveren aan de promotie van de elfstedenstad Dokkum en de prachtige regio.


Daarnaast wordt er via de ‘zijdeur’ aan afnemers geleverd waarmee door middel van een wisselwerking gestreefd wordt naar een hoogwaardig en stabiel product dat voldoet aan de wensen van wie er graag mee werken. Zo ook KB Food & Drinks.


Producten worden door Zuco op maat voor KB geproduceerd, denk hierbij aan ijssmaken die perfect aansluiten op de gerechten van het menu dat bereid wordt of het samen bepalen van de maat en de verpakking die het beste verkoopt of het prettigst werkt.


Het doel van Zuco is om de klant zoveel mogelijk te betrekken bij de oorsprong en de totstandkoming van het product, dit door zoveel mogelijk te vertellen over de gehele keten ‘van gras tot glas’.


Zuco KO-lleezje

Door middel van het 'KO-lleezje’ brengen we het verhaal over op onze afnemers, zodat zij de storytelling direct aan tafel kunnen overnemen.


Tijdens het KO-lleezje wordt er een blik in de wei geworpen onder het genot van een gepassioneerde uitleg over voer, vertering, mest en ons basisproduct melk. Daarnaast wordt er ingegaan op de actualiteiten als circulaire – en kringlooplandbouw met aandacht voor een natuurlijke manier van werken en biodiversiteit. 'Zo dichtbij als mogelijk en zo ver weg als nodig' (onze de korte keten) is daar een voorbeeld van. Productbeleving staat bij ons voorop, de sturing hiervan begint al in de bodem en bij het gewas dat uiteindelijk dient als dagelijks voedermiddel (gras, hooi, bierbostel, graan en lijnzaad).


Vervolgens is er in de productieruimte van Zuco de gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken of zelfs mee te draaien in de ijs- en zuivelbereiding. Zo wordt het enthousiasme overgedragen op de klant.


Wil jij ook een Zuco KO-lleezje met je personeel? Neem dan contact met ons op.
333 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page