top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Nieuws

Onze Zuco dames en de heren van het productielab zijn terug van het ‘buorkjen’ op de Jersey-boerderij, hebben het verhaal van de boer op hun netvlies en zijn klaar voor de lente, de toeristen, de zomer en de bootjes. Met hier en daar een klein opstartprobleem, hebben we inmiddels de volledige controle. In de afgelopen weken hebben we ons vooral gericht op het waarborgen van het gewenste kwaliteitsniveau en het streven naar zoveel mogelijk continuïteit daarin.


Als gevolg van een samenwerking die niet volgens verwachting bleek en privéomstandigheden van Wiebe de Jong is er gezamenlijk besloten in het belang van Zuco tot uittreding van Wiebe de Jong per 16 maart jl.

Vanaf nu neemt Sander Wijnstra de gehele zuivelproductie op zich. Naast het roomijs, de panna cotta’s en alle speciale zuivelproducten heeft Sander nu ook de verantwoordelijkheid over de ruwe zuivel. De feedback van consumenten wordt hiermee direct vertaald naar de gewenste smaak en structuur.

De (smaakvolle) verbinding tussen Dokkum en de omgeving is er al, de volgende stap is om ook met de obligatiehouders te ‘buorkjen’. In de lijn van ‘herkomst van het voedsel’, wordt in de winkel in geuren en kleuren verteld over de 60 jerseykoeien van Folkert Ykema en de 8 staarten tellende veestapel van het oorspronkelijk FHRS-ras van Erik en Hessel Jan. Maar hoe krijgen we de beleving sterker dan tussen de koeien en in het landschap op zo’n 10 km vanaf Dokkum en dit te doen met de ambassadeurs van Zuco.


We gaan kennis maken met de boer, zijn verhaal en ‘de rykdom fan it fjild’. De koeien van het oude Fries Hollandse ras zijn per definitie mooi en de historie van dit ras buitengewoon interessant, maar de bruine Jerseykoeien spannen met hun grote wimpers toch wel de kroon. Bovendien is de melk die een hoog vetgehalte heeft, zeer geschikt voor de ijsmakerij van Zuco. Ook maakt dit de melk geschikt voor het produceren van een volle laag melkschuim voor onze cappuccino’s en is de vet/eiwit verhouding perfect voor de volle yoghurt. Nu alweer te veel verteld maar gelukkig is er nog meer…


Meer weten over de obligaties? Kijk dan onder het kopje 'obligaties' of stuur ons een berichtje voor meer info.328 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page