top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Past volle zuivel bij mijn voedingspatroon?

Over het algemeen past zuivel in een gevarieerd voedingspatroon, maar is niet voor iedereen geschikt. Het soort zuivel is van groot belang. Zo zijn de bewerkte varianten van yoghurt, kwark en ijs in de supermarkt geen voeding maar vulling met al de toegevoegde suikers, zoetstoffen en E-nummers.


Dat is ook vaak het probleem van magere ten opzichte van volle zuivel. Magere zuivel wordt vaak als beter gezien omdat nog steeds de opvatting van veel mensen is dat vet ongezond is. Maar vetten hebben we juist zo hard nodig! Vetten geven ook meer verzadiging, dus van een kommetje volle kwark zit je langer vol dan magere kwark, waar je met de laatste dus weer eerder meer gaat eten. Daarnaast is magere yoghurt weer meer bewerkt omdat o.a. de belangrijke vetten eruit worden gehaald. In de magere varianten wordt het vet ook vaak gecompenseerd met suiker en het koolhydraatgehalte is dan ook veel hoger. Bijvoorbeeld met het oog op het steeds meer voorkomende insulineresistentie en diabetes 2 wil je juist minder koolhydraten en meer goede vetten tot je nemen.


Uiteindelijk komt het erop neer dat de kwaliteit belangrijk is en dit hangt onder andere van de voeding van de koeien en het soort koe af en niet te vergeten het verwerkingsproces ...


Waneer je meer wil weten over voeding op maat/ personalized diet kun je altijd een afspraak met mij maken voor een vrijblijvend gratis intakegesprek.


Blog van:

Klazina Jellema

06 11261190

HealthCoachDokkum275 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page