top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Rabo Food Forward

Naast de Food & Agri ondernemers, is er ook een belangrijke taak voor de consument weggelegd. Hiervoor is Food influencer Rens Kroes aangesloten.


Rabo Food Forward inspireert samen consumenten én voedselproducenten om duurzamere keuzes te maken in hoe we met ons eten omgaan. Als partner van Rabo Food Forward wil Kroes consumenten inspireren om samen te kijken naar oplossingen: “Het is mijn persoonlijke missie om mensen bewust te maken van gezonde voeding en een duurzaam leven. Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat we nadenken over hoe we ons vanaf vandaag, kijkend naar de toekomst, op een duurzame manier kunnen voeden.”


Food Forward organiseert al vanaf april in Friesland de Food Forward Tracks. Daar presenteren ze samen met agri-ondernemers, voedselexperts, consumenten en medewerkers van Rabobank de food issues en kansen aan de hand van de Rabo Regioscan. De Rabo Regioscan is een onderzoek dat de kansen en bedreigingen voor de regio weergeeft. Deze uitkomsten vormen de basis van de discussies tijdens de Food Forward Tracks.


Het eerste event heeft plaatsgevonden in een grote glazen kas in Jirnsum, genaamd Brasserie2050. Namens Zuivelcoöperatie ZUCO waren Sander Wijnstra, Erik Jansen en Hessel Jan Sinnige hierbij aanwezig en heeft Hessel Jan hun visie over de toekomst van voedsel gepresenteerd en nam deel aan de diverse discussies.


Rens Kroes: Er moet bewustwording en gedragsverandering gecreëerd worden. We moeten anders met voeding omgaan willen we in de toekomst alle monden verantwoord kunnen voeden met minder impact op het milieu. Fijn om samen met Rabobank een bijdrage te leveren aan het oplossen van het voedselvraagstuk.


Ons huidige voedselsysteem schiet tekort om in de toekomst wereldwijd iedereen te voeden. In de hele keten van boer tot bord en volgens Zuivelcoöperatie ZUCO ‘van gras tot glas’ zijn stappen nodig voor meer verantwoorde voeding met minder ecologische impact. Via het programma ‘Rabo Food Forward’ zoeken we met ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties. Rabo Food Forward doet alle regio’s in Nederland aan.


Het voedselvraagstuk is niet alleen een uitdaging voor ondernemers op het gebied van food & agri, maar voor ons allemaal. Vooral in Nederland kunnen we het verschil maken. National Geographic noemt ons niet zomaar ‘The Tiny Country That Feeds The World’. Iedere regio in Nederland blinkt op zijn eigen manier uit op het gebied van voedselproductie; van Dairy Valley, tot Seed Valley en Food Valley. Maar iedere regio heeft ook zijn eigen uitdagingen. Van regionaal werkt de Rabobank met partners toe naar landelijke oplossingen die uiteindelijk wereldwijd het verschil kunnen maken.


Deze week staan er weer leuke 'meet up's' gepland, we houden jullie op de hoogte!


De foto komt van: https://www.renskroes.com/foodforward/
189 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page