top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Samenwerking Carpigiani & Zuco

Vanaf het eerste contactmoment tussen Dolf van Welie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Sander Wijnstra van Zuivelcoöperatie Zuco U.A. ruim een jaar geleden is er een mooie samenwerking ontstaan op het gebied van ijs. Deze samenwerking heeft vorm gekregen door de aanschaf van de juiste apparatuur voor pasteurisatie en ijsbereiding, geproduceerd in Bologna (IT). “Carpigiani Ambachtelijk Benelux onderscheidt zich op het gebied van degelijke hoogwaardige apparatuur, advies, educatie & intensieve begeleiding” aldus Sander. Zo heeft Stefan De Vroede van Carpigiani Ambachtelijk Benelux in de openingsweek van Zuco de ijsproductie opgestart en de recepten helpen uitwerken.


Ook is Sander hartig ontvangen door de docenten van de Carpigiani University in Bologna om de passie voor ijs te verrijken met kennis en vaardigheden. “Zuco onderscheidt zich op het gebied van ijsbereiding met haar Jersey melk en de korte lijn naar de bron, met melk van deze kwaliteit heb ik nog niet vaak gewerkt!” Aldus Stefan De Vroede, winnaar van de gouden ijsspatel 2017.


Dat de samenwerking nog lang niet is uitgebloeid blijkt uit het feit dat er samen al weer gekeken wordt naar de mogelijkheden voor de toekomst en de uitnodiging vanuit Carpigiani aan Zuco om deel te nemen aan wedstrijden waaronder de Next Generation Europe op het Gelato festival in Rome. Helaas heeft Zuco deze eer deze keer voorbij laten gaan door de drukte.


Vanuit Friese nuchterheid kiest Zuco er voor om eerst “thuis” de boel op orde te houden, en een volgende keer graag deel te nemen aan een dergelijke uitdaging.
221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page