top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Seizoensproducten van zonsopgang tot zonsondergang

In het van oorsprong agrarische dorp spreekt men het West-Friese dialect nog volop. Hier staat een derde generatie familiebedrijf die zich al 50 jaar op de huidige locatie specialiseert in Hollandse producten. We zijn in Warmerhuizen bij de familie By Broersen waar in de boerderijautomaat van zonsopgang tot zonsondergang diverse seizoensproducten worden verkocht. Daarnaast is er een boerderijwinkel en een zelf- plukkas.


'Wij verkopen naast onze eigen geteelde aardbeien, witte asperges, groene asperges en paarse asperges alles gerelateerd aan deze producten. Denk alle ingrediënten voor een aspergemaaltijd, maar ook aspergesoep en aardbeienjam, -sap, -ijs etc. Daarnaast vullen wij ons assortiment aan met kwalitatieve streekproducten zoals zuivel, kaas, vlees en seizoensgroentes.


Waar het begon

Ruim 15 jaar geleden hebben Ruud en Ilse Broersen (2e generatie) de omschakeling gemaakt naar een nieuw bedrijfsconcept. In plaats van kool, aardappels en tulpenbollen werd er gekozen voor aardbeienteelt met de focus op verkoop aan huis. Er is een nieuwe aardbeienkas gebouwd en jaar na jaar zijn hier elementen bijgekomen, zoals een zelfpluktuin, een boerderijwinkel, een boerderijautomaat.


Sinds 2017 zijn Sem en Kay Broersen (3e generatie) gestart met de teelt van groene asperges en later zijn hier de witte en de paarse variant aan toegevoegd. Sinds 2017 zijn alle elementen samengevoegd en is de bedrijfsnaam veranderd naar by Broersen, omdat wij trots zijn op onze eigen geteelde producten!


Smaak, kwaliteit & puur

Nieuwe producten moeten uniek zijn in smaak en kwaliteit met pure ingrediënten. De producten moeten van Nederlandse komaf zijn en ook vinden wij het verhaal achter het product belangrijk. Het product moet op een verantwoorde manier tot stand zijn gebracht!


Hoewel wij dit van verschillende klanten horen, vinden wij het wel het mooiste compliment om te krijgen als mensen aangeven dat ze zich gelukkig voelen als ze in onze winkel zijn. Onze doelgroep zijn de mensen die de echte smaakvolle producten herkennen en hiervan ook de meerwaarde van inzien! Het is ook onze taak om mensen kennis te laten maken met de echte smaken!


De zuivel van ZUCO

Via het tv-programma Onze Boerderij werden wij erg blij van de manier van werken van Zuivelcoöperatie ZUCO. Wij zijn erg gecharmeerd van de Panna Cotta, deze is heerlijk om te combineren met aardbeien en/of ander kleinfruit!


by Broersen leeft met de seizoenen en zo heeft ieder seizoen ook zijn eigen openingstijden. In de lente zijn wij 7 dagen per week geopend. In de zomer valt de zondag af en zijn wij 6 dagen in de week geopend. Zie hieronder de openingstijden van de lente!'

Ma/di: 9:00 – 17:00

Wo/vr: 9:00 – 18:00

Za: 9:00 – 17:00

Zo: 11:00 – 16:00

Onze aardbeien kunnen zelf geplukt worden in onze aardbeien kas. Wanneer? Fruit in de tuin: juli, augustus (tijdens de openingstijden) Bloemen in de tuin: juni, juli, augustus, september (tijdens de openingstijden). Aardbeien in de kas: in de zomervakantie (regio Noord) ma t/m za van 11-17 uur.


By Broersen

Dergmeerweg 30 1749 VA Warmenhuizen
123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page