top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Stichting Ijssellandschap op bezoek bij Zuco

Zittend op balen stro tussen de Zuco koeien, onder het genot van boterkoek en koffie werd verteld over het ontstaan van Zuco, het proces wat tot nu toe doorlopen is en de plannen voor de toekomst.


Stichting IJssellandschap en haar rechtsvoorganger ‘de Verenigde Gestichten’ beheert en ontwikkelt sinds 1267 land, landgoederen, boerderijen en huizen rondom Deventer. Door de eeuwen heen zijn ze met zorg en respect omgegaan met het land, de natuur, de mensen die er wonen en de mensen die er willen recreëren. Volgens goed rentmeesterschap hebben ze de bezittingen in de loop der tijd laten groeien en ontwikkeld ten behoeve van de inwoners van stad én land.


Het IJssellandschap van nu is onlosmakelijk verbonden met het verleden. Een verleden dat tevens de inspiratiebron is voor de toekomst, waarin ruimte gecreërd wordt voor innovatie, gericht op natuur, duurzame landbouw, ondernemerschap en recreatie.


Vervolgens is er in het zuivelfabriekje van Zuco een rondleiding gegeven en werd het productieproces duidelijk. Naderhand heeft iedereen kunnen genieten van een lekker roomijsje en is Stichting Ijssellandschap vol inspiratie vertrokken naar Deventer.
192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page