top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Modderdag!

We zien een forse stijging van immuungerelateerde ziekten: maar liefst 40% van de bevolking heeft last van allergieën en 8% van de mensen lijdt aan problemen met auto-immuniteit. Dit kan komen door het niet optimaal ontwikkelen van immuunsysteem door ‘te schoon’ leven in de jeugd (Biome Depletion Theory).


Theo Mulder (directeur van MulderAgro en voorzitter van de stichting Symphony of Soils):

Zijn we KVP? (Kompleet van het pad)


'Afgelopen week werd bekend dat de zorgkosten dit jaar door de 100 miljard heen gaan. Per belastingbetaler in Nederland is dit €9.000. Als met deze investering de zorg beter wordt is het goed besteedt. Hier gaat de schoen fors wringen. De degeneratieve ziektes nemen echter toe en dit gaat bij vrouwen nog sneller dan bij mannen.

‘If you are ill take a pill’, lijkt het motto te zijn. Via onze urine verlaten veel medicijnresten ons lichaam. De waterzuivering haalt deze stoffen er niet uit en ze worden rechtstreeks geloosd op het oppervlakte water. Het gaat niet om goed of fout maar wel om het feit we willen het graag handiger doen.


Het beste is bij het begin beginnen de boer belonen voor het produceren van puur kwaliteitsvoedsel. Dit voedsel wordt geproduceerd vanuit een vitale bodem die water kan bergen, CO2 kan opslaan, gezond voedsel voortbrengt boordevol mineralen, sporenelementen en vitamines.


Dit model is geen VERDIENmodel maar een DIENmodel voor de maatschappij. De boer de dokter van de toekomst of boerderijen de apotheken van de toekomst. Wereldwijd krijgen boeren fooien voor hetgeen ze presteren, ze verdienen een honorarium. Dit is een ereloon als ze dienstbaar zijn aan de maatschappij.


Kwaliteitsvoedsel kan kwaliteitsgedachten geven. Er komt steeds meer bewijs dat de bacteriën in je buik stofjes aanmaken die mede bepalen hoe we ons voelen.


We gaan van drainfood naar BRAINfood. We gaan door de 100 miljard zorgkosten. In de supermarkt besteden we 30 miljard aan voedsel hiervan komt 10% bij de boer terecht.

Door collectieve onwetendheid hebben we een onhandig ingericht systeem. Trans’farma’tion is nodig: boerderijen de apotheken van de toekomst..’
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page