top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Verschil tussen kefirdrink en karnemelk

Bijgewerkt op: 13 mei 2020

Beide dranken zijn het resultaat van fermentatie en zijn beide gezond voor de darmen.  Het is echter wel zo dat je zuivel goed moet kunnen verdragen ondanks dat kefir en karnemelk bij zuivelintolerantie beter wordt verdragen omdat de lactose omgezet wordt door fermentatie .

Karnemelk wordt bij Zuco alleen van koemelk gemaakt en wordt ook wel botermelk genoemd. Dit is omdat het ouderwetse karnen in een karnton gebeurt. Het melkvet klontert samen en komt als boter omhoogdrijven . De zure vloeistof die hierbij overblijft is de karnemelk. Je kunt karnemelk of botermelk ook heel goed gebruiken bij het bereiden van pannenkoeken.

Kefir komt van het Turkse woord keyfir wat “je goed voelen” betekent. Kefir wordt niet alleen van koemelk (zoals bij karnemelk) gemaakt , maar ook van andere dierlijke en plantaardige melksoorten. Voor dit fermentatieproces worden kefirkorrels gebruikt welke op witte bloemkoolachtige stukjes lijken. Kefir wordt ook wel de champagne onder de zuiveldranken genoemd door de bacteriën en gisten die gebruikt worden tijdens het proces.

Kefir en karnemelk werken beide probiotisch in je darmen.


Waneer je meer wil weten over voeding op maat/ personalized diet kun je altijd een afspraak met mij maken voor een vrijblijvend gratis intakegesprek.

Blog van:

Klazina Jellema

06 11261190

HealthCoachDokkum
9.744 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page