top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZUCO

Zuivelproject: Ultiem verbingdingsconcept Stads- zuivelfabriekje Zuivelcoöperatie ZUCO

In de periode 2018- 2021 zijn we als viertal ondernemers van start gegaan met een piepklein coöperatief #zuivelinitiatief. Een fabriekje in het stadscentrum met de dagelijkse aanvoer van verse boerderijmelk. #Ketenbreed van gras tot glas/ culinaire producten als ultiem voorbeeld van beleving en genot als praktische presentatie van de ‘dairy value Chain’. Overrompeld door de brede interesse in het concept en een eerste resultaat van ruim €4,50 omzet per liter verwerkte #melk.


Sinds de COVID pandemie ligt het concept ter bescherming terug op de plank. Inmiddels begint het meer en meer te kriebelen om dit zuivelconcept opnieuw uit te rollen en op te schalen ten behoeve van de agrarische sector en de gehele zuivelketen. Actuele verbindingsvraagstukken tussen boer - burger, stad - platteland, #zuivelonderneming - leverancier/ lid en zuivelonderneming - consument en last but nog least de essentiële #verbinding tussen ratio en emotie kunnen middels de juiste toepassing heel effectief worden opgelost waarmee de waardering over en weer.


Wij zijn ‘purpose driven’, hebben het model, investeringsplannen, handboeken, zuivelapparatuur, koelbussen, melktransport en de praktische ‘know how’.


Inmiddels lopen er verschillende verkenningsgesprekken om dit beproefde concept opnieuw uit te rollen en hiermee een helder licht over onze prachtige zuivelsector te laten schijnen.


Samen brengen we de intrinsieke kwaliteit terug in de zuivelketen en voeden we de keten rechtstreeks vanuit de markt ‘bottom-up’ met innovaties en vernieuwende ideeën.


https://lnkd.in/dzv8C-2A


https://lnkd.in/dzHxUWWC
401 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page