ambachtelijke zuivelbereiding

Als basis wordt de kleinschalig geproduceerde melk regionaal, ambachtelijk verwerkt tot een onderscheidend boerenzuivelassortiment. De boerderijmelk wordt met onze kleine RMO (rijdende melkontvangst) rechtstreeks van de boerderij naar de betreffende zuivelbereidingslocatie vervoerd en vervolgens als puur zuivelproduct gekoeld of bevroren naar de verkooppunten gedistribueerd. 

 

Het basiszuivelassortiment dient tevens als basisingrediënt voor het culinaire assortiment dat verkrijgbaar is in de authentieke culinaire patisserie vestiging.

 

Door van gras tot culinair het melken, het verzuivelen en de culinaire laatste fase in eigen beheer uit te voeren, is de keten kort en zeer transparant waardoor maximaal kan worden ingespeeld op de transitie in de regionale voedingsketen.

Klik hier voor stap 3: Culinaire patisserie

 

Melk

De koe wordt door de mens al eeuwen als productie- en huisdier gehouden om haar melkgift. De reden hiervan is dat de  koe in staat is om een voor de mens waardeloos product als gras, om te zetten in een waardevol voedingsmiddel, genaamd MELK.

Yoghurt

Yoghurt is een gefermenteerd zuivelproduct, na hoge pasteurisatie (zie melk) enten we de melk met een yoghurtcultuur en laten we dit mengsel voor een periode van 16 uren broeien op een stabiele temperatuur van 36 graden.

Drinkyoghurt

Drinkyoghurt is niets meer dan een verfrissend mengsel van karnemelk, yoghurt en fruitsiroop.

Kefir kwark

Kefir kwark wordt zoals volle kwark gemaakt maar dan met een kefir cultuur in plaats van karn cultuur.

roomboter

Na 35 uren broeien van de karnemelk wordt de melk met veel beweging van het roerwerk terug gekoeld naar 17 graden, in deze fase scheiden de vetbolletjes zich van de melk en beginnen te drijven aan het oppervlak. Na een uur karnen kunnen de vetbolletjes uit de melk worden gefilterd en schoongespoeld met water. De vetbolletjes worden nog eens goed geslagen tot smeerbare boter.

Karnemelk

Karnemelk is een aangezuurd zuivelproduct en wordt na lage pasteurisatie (30 minuten op 65 graden) geënt met een karn cultuur. Daarna laten we de melk broeien. Na 35 uren start het karnen, in deze fase scheiden de vetbolletjes zich van de melk en beginnen te drijven aan het oppervlak.

vla

Vla is een soort custard, een licht gebonden en aangezoet zuivelproduct wat hoge pasteurisatie ondergaat waarbij tijdens het verhitten een mengsel van droogstoffen wordt toegevoegd, waaronder suiker, vanille en bindmiddel (johannesbroodpitmeel).

KWark

Volle kwark wordt na de hoge pasteurisatie op 24 graden geënt met een karncultuur. De broeiperiode duurt in totaal 16 uren, na 3 uren wordt er een kleine hoeveelheid stremsel toegevoegd zodat de melk zich van de wei zal scheiden. Technisch gezien is kwark dus kaas.

Kefir drank

Kefir is een pro biotisch zuivelproduct en wordt na hoge pasteurisatie op 24 graden geënt met een kefir cultuur, de broeiperiode is 16 uren, hierna heeft de kefir een aangedikte maar nog steeds drinkbare structuur met smeltende klontjes en lichte tinteling van koolzuur.

panna cotta

Panna cotta is letterlijk vertaald vanuit het Italiaans “gekookte room”. Na het koken van de room samen met de zoetstof en de smaakgever wordt normaalgesproken melk en bindmiddel toegevoegd, bij Zuco is dat karnemelk en bindmiddel, zo krijgt dit dessert een friszuur accent en verhogen we de omloopsnelheid van karnemelk.

Het assortiment

..

ZUIVELCOÖOPERATIE ZUCO U.A.

T: 085-0220182

E: INFO@ZUivelcooperatiezuco.Nl

     van de Zucologische melk maken wij dagelijks de mooiste onbewerkte zuivel. In 2018 opgericht met een heldere toekomstvisie en rechtstreeks vanuit het hart, ‘we moeten er zelf mee aan de slag’.
Als coöperatiebestuur maken we ons klaar voor een volgende stap. We zien enorm veel kansen en perspectief op het gebied van waardevolle zuivel gebaseerd op de groeiende vraag vanuit de markt.
  • Facebook
  • Instagram